We wtorek 30 stycznia 2024 r. uczniowie klasy 6a wzięli udział w warsztatach organizowanych na terenie Kampus UK przy ul. Poznańskiej w Kaliszu. Na sali wykładowej Uniwersytetu Kaliskiego były grupy uczniów ze szkół kaliskich. Podczas warsztatów – wykładów prowadzący przybliżyli dzieciom i młodzieży w formie eksperymentów ciekawostki dotyczące znanych powszechnie produktów spożywczych używanych na co dzień w naszych domach, ale nie tylko. Wybrani uczniowie „pomagali” w przeprowadzeniu doświadczeń m.in. z użyciem mleka, wody, mąki, oleju słonecznikowego, soku z kapusty, puszki po Coca Coli, wodoru i wielu innych.
Była to okazja do poszerzenia swojej wiedzy o otaczającym nas świecie w formie świetnej zabawy.
We wtorek 30 stycznia 2024 r. uczniowie klasy 6a wzięli udział w warsztatach organizowanych na terenie Kampus UK przy ul. Poznańskiej w Kaliszu. Na sali wykładowej Uniwersytetu Kaliskiego były grupy uczniów ze szkół kaliskich. Podczas warsztatów – wykładów prowadzący przybliżyli dzieciom i młodzieży w formie eksperymentów ciekawostki dotyczące znanych powszechnie produktów spożywczych używanych na co dzień w naszych domach, ale nie tylko. Wybrani uczniowie „pomagali” w przeprowadzeniu doświadczeń m.in. z użyciem mleka, wody, mąki, oleju słonecznikowego, soku z kapusty, puszki po Coca Coli, wodoru i wielu innych.
Była to okazja do poszerzenia swojej wiedzy o otaczającym nas świecie w formie świetnej zabawy.